Több mint 300 ezren már 4G Hangon kezdték az évet

2018 elején már több mint 300 ezer Telekom ügyfél élvezheti okostelefonján a 4G Hang elŇĎnyeit. A 4G Hang gyorsabb hívásfelépülést, HD hangminŇĎséget és telefonálás közben is folyamatos, 4G sebességŇĪ mobilinternet kapcsolatot biztosít.

Azok az ügyfelek, akiknél elérhetŇĎvé válik a 4G Hang opció, errŇĎl SMS értesítést kapnak. A szolgáltatás aktiválást egyedileg az ügyfélszolgálati csatornákon is lehet kezdeményezni.

A Magyar Telekom a hazai szolgáltatók közül elsŇĎként 2017. április 27-én teljes magyarországi 4G hálózatán elindította a hangszolgáltatást, majd a tömeges aktiválás múlt év augusztusában indult el. A VoLTE (Voice-over-LTE) technológia révén a hanghívások is a 4G hálózaton (nem pedig a 3G vagy 2G hálózaton) bonyolíthatóak le, ami a mobilhálózatok fejlesztése tekintetében is fontos lépcsŇĎfokot jelent, hiszen a zökkenŇĎmentesen kapcsolódó, teljesen IP-alapú hálózatok irányába tereli a mobilszolgáltatást.

A szolgáltatás részleteirŇĎl a www.telekom.hu/4g-hang weboldalon található bŇĎvebb tájékoztatás.

A Telekom 4G hálózatának országos lakossági kültéri lefedettsége jelenleg 98,6 százalékos, azaz országosan elérhetŇĎ a szupergyors 4G mobilinternet szolgáltatás. A lakosság 30%-a már az ennél is gyorsabb, 2-300 Mbps névleges maximális sebességŇĪ 4G+ mobilinternet szolgáltatást is igénybe tudja venni arra alkalmas készülékkel. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció