Megdupl√°z√≥dott a mobilinternet forgalom a tavaly kar√°csonyi idŇĎszakhoz k√©pest a Telekomn√°l

Az idén közel kétszerese volt a Telekom ügyfelek karácsonyi mobilinternet forgalma a tavalyi ünnepi idŇĎszakban (december 24. és 26. között) mérthez képest. 

2016-ban a forgalom növekedés még csak 30%-os volt az elŇĎzŇĎ év hasonló idŇĎszakához viszonyítva, ami arra enged következtetni, hogy évrŇĎl évre egyre többen kezdenek valami újba és választják a karácsonyi üdvözletekhez is az okostelefonjukon vagy tabletjükön a különféle internetes üzenetküldési formákat, mint az elektronikus levél, a cset és a közösségi oldalakon elhelyezett posztok. A Telekom tapasztalatai azt mutatják, hogy az adatforgalom felfutásához jelentŇĎsen hozzájárultak a nemrégiben bevezetett korlátlan adattartalmú, illetve bizonyos alkalmazásokra (közösségi, cset- és navigációs alkalmazásokra) nézve korlátlan mobilnet csomagok is.

 

A három ünnepnap közül 24-én mobilneteztek az ügyfelek a legkevesebbet, a forgalom napközbeni eloszlását nézve pedig az látszik, hogy aznap a mobilinternet forgalom este 8 és 9 óra között érte el a csúcsot.

 

Az internetes üzenetküldés mellett még mindig sokan választják a hagyományos SMS formátumot a jókívánságok eljuttatásához, bár számuk évente kb. 10%-kal csökken. Míg 2016-ben 6,9 millió Telekomos küldött SMS üzenetet rokonainak, ismerŇĎseinek az ünnepek alatt, addig az idén már csak 6, 3 millióan.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció