Ismét meghirdették a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot

Keresik azokat a gazdasági társaságokat, melyek 2017-ben jelentŇĎs innovációs tevékenységet folytattak. Az Országházban, nagy nyilvánosság elŇĎtt átnyújtásra kerülŇĎ díjakra 2018. február 14-ig lehet jelentkezni.

2017. november 23-án, az MTA Klubjában hirdette meg a Magyar Innovációs Szövetség a 26. Magyar Innovációs Nagydíjat. A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2017. évben kiemelkedŇĎ mŇĪszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentŇĎs üzleti hasznot értek el.

 

A találkozón Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke ismertette a jelentkezés feltételeit, az eddigi tapasztalatokat. A Pályázat elŇĎször 1992-ben került kiírásra, az azóta eltelt 25 év során 1157 pályázat érkezett, s a 997 mérhetŇĎ innovációs teljesítmény közül 196 kapott innovációs díjat.

 

 

Az idei pályázaton a 2017. év legjelentŇĎsebb innovációs teljesítményét elismerŇĎ Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedŇĎ innovációs teljesítmények további hat kategóriában kaphatnak díjat. Az ünnepélyes átadásra 2018. március végén kerül sor az Országházban. 

 

Az elbírálás során a bírálóbizottság a 2017-ben elért többleteredmény/többletárbevétel, és egyéb mŇĪszaki, gazdasági elŇĎnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerŇĪségét, ill. társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli. 

 

 

A meghirdetésen a bírálóbizottság elnöke, Dr. Pálinkás József, mint az NKFI Hivatal elnöke tartott elŇĎadást „A tudományos kutatás, a fejlesztés és az innovációs verseny pályázati forrásai 2015-2017” címmel. Ezt követŇĎen a 2016. évi innovációs díjakat elnyert vállalkozások közül Zettwitz Sándor, a 2016. évi Innovációs Nagydíjat nyert, 77 Elektronika MŇĪszeripari Kft. ügyvezetŇĎ igazgatója - aki egyben az idei Innovciós Klub ülés házigazdája is volt -, Dévényiné Rózsa Erika, a 2016. évi Ipari Innovációs Díjat nyert Innomed Medical Zrt. vezérigazgatója, Czibula Mihály, 2016. évi Fejlesztési Innovációs Díjában részesült MVM Paksi AtomerŇĎmŇĪ Zrt. kiemeltprojekt-vezetŇĎje, Földi Tamás, a 2016. évi Informatikai Innovációs Díjában részesült Starschema Kft. ügyvezetŇĎ igazgatója és Takács Árpád a 2016. évi Startup Innovációs díjban részesül AImotive Informatikai Kft. Outreach Scientist-je számolt be a 2017. évi innovációs tevékenységükrŇĎl.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció