A Black Friday egyre felkapottabb haz√°nkban is

Már majdnem itt van az idei Black Friday! Ez a hagyomány, mely az Egyesült Államokban, a 20. században született, ma már egész Európában, így Magyarországon is nagyon népszerŇĪ. Az eseménynek köszönhetŇĎen termékek széles skáláját szerezheted be exkluzív kedvezményekkel. 

Tavaly közel 2,1 millió felnŇĎtt vásárolt ezen a napon, idén ez már meghaladhatja a 3,3 milliót. Az esemény nemcsak online, hanem offline is sikeresnek bizonyul. A 2,1 millió vásárló közül tavaly 800 ezren csak az ilyen akciót hírdetŇĎ webshopokon, míg 510 ezren a Black Friday-t hírdetŇĎ üzletekben vásároltak, 700 ezren pedig online és offline egyaránt kihasználták a kedvezményes idŇĎszakot.

 

Black Friday már Magyarországon sem újdonság, egyre többen készülnek tudatosan a leárazásokra. Sokan rendszerint már pár nappal elŇĎtte listát készítenek az általuk vásárolni kívánt termékekrŇĎl, és bár a vásárlók 51%-a továbbra sem készül fel elŇĎre, mindig megnézi milyen akciók várhatóak az eseményen.

 

Leginkább az elektronikus eszközök fogynak ilyenkor tömegesen, de emellett még kedveltek a Lakberendezés, Ruházat és CipŇĎk kategóriái is. 

 

A teljes éves forgalom negyede származik a Fekete Péntek akcióiból. Átlagosan 36 000 Ft értékben vásárolunk ez a potenciális vásárlók számára kivetítve várhatóan 120 milliárdos forgalmat jelenthet. 

 

A Black Friday eredete

De honnan is ered ez a tradíció? A Black Friday kifejezés Amerikában a hálaadás utáni elsŇĎ pénteket jelöli, eredetérŇĎl azonban megoszlanak a vélemények. Egyesek a kereskedŇĎk azon hagyományára vezetik vissza, mely szerint a fŇĎkönyveikbe pirossal jegyezték fel veszteségeiket, és feketével a nyereségeiket. Ez a nap jelentette az ünnepi idŇĎszak kezdetét, amikor a vásárlók végre újra költekezni kezdtek jó pát, a boltok számára veszteséges hónap után. De a leghitelesebb verzió az 50-es évekig nyúlik vissza, mikor Philadelphia város rendŇĎrsége a dugók és a boltok elŇĎtt kígyózó hosszú sorok miatt Black Friday-nek nevezte el a hálaadás utáni pénteket. Ez a név sokáig nem volt használatban, de valamikor a 80-as években az üzletek megpróbáltak elŇĎnyt kovácsolni belŇĎle azáltal, hogy korábban nyitottak, és kedvezményekkel kínálták termékeiket.

 

2017 november 24.-én a shopalike.hu-n rengeteg exkluzív ajánlat vár a legnépszerŇĪbb kategóriákban, mint például a cipŇĎk, táskák és bútorok, ezenfelül kedvezmények a legjobb márkákra, például a Desigual-ra és az Adidas-ra. Ne szalaszd el a lehetŇĎséget, hogy a legjobb árakon szerezhesd be kedvenc termékeidet és felkészülhes a közelgŇĎ karácsonyi idŇĎszakra. 

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció