Az év Projektmenedzsere Ecsedi Péter, az IT-Systems Hungary programmenedzsere lett

Szakemberek jóslata szerint 50 éven belül több robot fog dolgozni, mint ember. Vannak viszont olyan szakmák, amelyek létjogosultságát felerősítheti a negyedik ipari forradalom. A projektmenedzser pozíció ide tartozhat, hiszen az ehhez szükséges képességeket a mesterséges intelligencia nem tudja utánozni.

A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla a szakma népszerűsítésének és fontosságának erősítése céljából minden évben meghirdeti az Év Projektmenedzsere Díj pályázatot. Idén immár 17. alkalommal tették ezt, az átadó ünnepséget pedig a Projektmenedzsment nemzetközi világnapjához kapcsolódóan szervezték meg. A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter fővédnöksége alatt álló elismerést 2017-ben Ecsedi Péter, az IT-Systems Hungary programmenedzsere vehette át az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkártól, Rákossy Balázstól. Ecsedi a nemzetközi szoftverfejlesztő nagyvállalat vidéki leányvállalatának létrehozását vezette sikerre – projektmenedzseri teendői alatt a 300 fős cég rövid időn belül 3000 főssé duzzadt.

 

– A program nyolc hónapja alatt a leányvállalatot működésre kész állapotba kellet hozni, a szükséges idegen nyelvtudású szakembereket kiválasztani, a jövőbeli utánpótlás érdekében az egyetemi együttműködési kapcsolatokat kiépíteni, a kiválasztott helyszínen a működési infrastruktúrával felszerelt vállalati épületet felépíteni. Mindezek rendkívüli szakmai, üzleti és emberierőforrás menedzsmentet követeltek meg, ráadásul a Pécsi Tudományegyetemen a projektmenedzsment képzés is e vállalkozás kapcsán indulhatott el – méltatta a nyertes munkásságát dr. Prónay Gábor, a HTE (Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület) szakembere, a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla idei soros elnöke.

 

 

Ecsedi Péter a vándordíjon felül különböző szakmai konferenciákra kap belépési jogosultságot, publikálási lehetőségek nyílnak számára, de egyúttal indulhat a szakma nemzetközi pályázatán (IPMA Achievement Award) is. Itt az elmúlt években a hazai győztesek harmadik, majd első díját nyertek. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció