Az ‚Äě√Čv inform√°ci√≥biztons√°gi √ļjs√°g√≠r√≥ja‚ÄĚ az ITBUSINESS √ļjs√°g√≠r√≥ja lett

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az „Év információbiztonsági újságírója” címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idei évben is több pályázat érkezett, és az értékelés után Vass EnikŇĎ, az ITBUSINESS újságírója vette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület május 17-i „Információvédelem menedzselése” LXXVl. szakmai fórumán.

Az idén tizenkettedik alkalommal meghirdetett az „Év információbiztonsági újságírója” címet Vass EnikŇĎ az ITBUSINESS újságírója kapta, az Egyesület rendes tagjaiból álló bíráló bizottság döntése alapján. Az „Év információbiztonsági újságírója” erkölcsi elismeréssel kívánja az Egyesület azon újságírók teljesítményét elismerni, akik sokat tesznek az információvédelmi tudatosságért, a témában rendszeresen publikálnak, blogolnak, és felhívják a figyelmet a téma fontosságára.

 

Vass EnikŇĎ tizenöt éve foglalkozik b2b IT újságírással, az Index, Computerworld újságírója volt, jelenleg az ITBUSINESS és Trade Magazin szerkesztŇĎségeivel dolgozik együtt. Az IT keretén belül az információbiztonság témaköre mindig is érdekelte – kiállásával, bátorságával Edward Snowden volt rá a legnagyobb hatással.

 

A Hétpecsét Egyesület fórumán Vass EnikŇĎ „Biztonságban vagyunk a hamis hírektŇĎl?” címmel tartott elŇĎadást.

 

Prezentációjában ismertette, hogy az amerikai elnökválasztások kapcsán lángolt fel a vita szerte a világban, hogy a hamis hírek, álhírek, milyen hatással vannak és voltak a politikai változásokra, mennyire befolyásolhatták a választások eredményét. Az álhírek melegágya, az ŇĎket terjesztŇĎ Facebook lépéskényszerbe került, irtani kezdte a hamis híreket az felhasználók oldaláról. Tényleg biztonságban vagyunk ezektŇĎl a hamis hírektŇĎl? Egyáltalán mi is az a hamis hír, hogyan ismerhetŇĎ fel? ElŇĎadásában ezeket a kérdéseket válaszolta meg.

 

Az „Év információbiztonsági újságírója” címet az Egyesület május 17-i „Információvédelem menedzselése” LXXVI. szakmai fórumán vette át Vass EnikŇĎ Gasparetz Andrástól, az Egyesület elnökétŇĎl, valamint Tarján Gábortól, az Egyesület alelnökétŇĎl.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció