A MagNet Bank √ľgyfelei d√∂nthetnek 72 milli√≥ forint sz√©toszt√°s√°r√≥l civilek jav√°ra

A MagNet Bank nyolcadik alkalommal biztosít lehetŇĎséget ügyfeleinek, hogy civileket támogató kezdeményezésén – a KÖZÖSSÉGI ADOMÁNYOZÁSI PROGRAMON (KAP) – keresztül fontos ügyeket támogathassanak a bank profitjából. 

A MagNet Bank védjegyévé vált KAP programban 2017-ben a korábbiaknál is nagyobb összeg – összesen 72 millió forint keresi felhasználó szervezeteit. Nemcsak a támogatási volumen, hanem a pályázók száma is növekedett az elŇĎzŇĎ évhez képest, akik közül az ügyfelek a bank felületein keresztül idén 80 projektre adhatják le voksaikat. A 2010-ben útjára indított kezdeményezés egyben a MagNet Közösségi Bank mŇĪködésének egyik alappillére, melynek során a Bank lemond éves nyereségének 10%-áról, hogy ügyfeleinek adja át a döntés jogát ennek felhasználásáról. 

 

A MagNet évrŇĎl évre egyenként értesíti ügyfeleit adózás utáni eredményérŇĎl, azt is hozzátéve, hogy maguk a címzettek pontosan hány forinttal járultak hozzá az így keletkezett nyereséghez.  Az ügyfelek ez utóbbi 10%-áról – azaz mindenki a saját nyereséghányadáról – rendelkezhetnek, és döntésükkel alapítványokat, egyesületeket, fontos társadalmi ügyeket segíthetnek.  

 

Az idei 72 061 456 Ft-os rekord összegrŇĎl összesen 31 986 ügyfélnek lesz lehetŇĎsége rendelkezni. Ezzel a KAP indulása óta eltelt 8 év alatt összesen 248 561 849 forintnyi támogatás kerül szétosztásra több mint 210 különbözŇĎ alapítvány és egyesület javára. A rendelkezési idŇĎszak 2017. május 15-án kezdŇĎdik, és mintegy másfél hónapig tart majd. 

 

 

A MagNet közösségfejlesztési igazgatója, Molnár Csaba elmondta: „A civilek támogatása valójában olyan, mint társadalmi immunrendszerünk egészségben tartása, hiszen a civil kezdeményezések – bármilyen témában is tevékenykednek – sokat tesznek az életközösségünk különbözŇĎ rétegeiben felbukkanó problémák enyhítéséért. Közösségi Bankként hiszünk abban, hogy ügyfeleink bevonásával, a mindennapokban apró tettek összeadódásával sokat tehetünk embertársainkért és környezetünkért. Programjaink, szolgáltatásaink ezekhez a mindennapi, felelŇĎs döntésekhez biztosítják a teret és az eszközöket. Reméljük, hogy sokan élnek ebben az évben is a Bank által nyújtott lehetŇĎséggel.  Tapasztalataink szerint a MagNet közösség tagjai szívesen és elkötelezetten állnak a Bank által szervezett összefogás útjára.”  

 

A Közösségi Bank ügyfelei személyesen, telefonon, Netbankon és a Bank weboldalán keresztül egyaránt rendelkezhetnek a rájuk esŇĎ nyereséghányadról. Itt tájékozódhatnak a választható projektekrŇĎl, majd itt követhetik nyomon azt is, hogy a kedvenc szervezetük által gyŇĪjtött támogatás miként növekszik napról napra. A rendelkezések alapján összegyŇĪlt támogatásokat a MagNet ezt követŇĎen, július elején utalja át a szervezeteknek. 

 

A jövŇĎben a programban résztvevŇĎk listája a korábbi évekhez hasonlóan tovább bŇĎvülhet. A Bank a kap@magnetbank.hu címen egész évben várja a javaslatokat, hogy a jövŇĎben mely civil szervezeteket érdemes bevonni a támogatandók körébe, míg a pályázásra ŇĎsszel a Bank honlapján kerül sor.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció