Karbantart√°st seg√≠tŇĎ megold√°sok a Rockwell Automation-tŇĎl

A Rockwell Automation professzionális szolgáltatásokat, erŇĎteljes öntanulási algoritmusokat és prediktív analitikai szoftvert kombinálva fejlesztette ki az újonnan kínált  prediktív (megelŇĎzŇĎ) és preskriptív (elŇĎíró) karbantartást. 

Ezekkel az új képességekkel az iparban dolgozó gépkezelŇĎk elŇĎre láthatják a karbantartási igényeket, a szükséges javításokat pedig már az elŇĎtt elvégezhetik, hogy a probléma ténylegesen fellépne. A gyártók így elkerülhetik a költséges leállásokat és növelhetik a termelékenységet.

 

A prediktív karbantartás a legújabb fejlesztés a Rockwell Automation kiterjedt informatikai megoldásokat tartalmazó portfoliójában, amely az üzemekben elŇĎforduló problémák megoldásában segíti a gyártókat. A megoldások az üzleti és a gyártási folyamatokra is kiterjedhetnek a Rockwell Automation rendszerének megvalósításával, a felhŇĎ alapú monitoring és a helyszíni válaszszolgáltatások kihasználásával.

 

„Az elŇĎre nem tervezett leállás az ügyfeleink bevételeit fenyegetŇĎ legfŇĎbb veszélyforrások egyike” - mondja Mike Pantaleano, a Rockwell Automation Analytics and Cloud részlegének globális ügyvezetŇĎje. „A prediktív és preskriptív analitikai képességekkel ellátott gépek a továbbfejlesztett karbantartási folyamat révén segíthetik a gyártókat e kritikus kockázati elem kivédésében. Ezek a gépek maguk hívják segítségül a karbantartó részleget – de csak akkor, amikor a karbantartásra szükség van. Így ügyfeleink segítséget kapnak a berendezések üzemidejének növeléséhez, miközben karbantartási költségeik is csökkennek.”

 

A Rockwell Automation által kínált, megelŇĎzŇĎ karbantartási megoldások tájékoztatják a mérnököket arról, hogy az adott gép állapota hogyan és mitŇĎl romlik, majd elŇĎírják a legjobb korrekciós lépéseket. Így idŇĎben elvégezhetik az adott helyzetben szükséges karbantartásokat, az idejüket pedig nem kell sem a meghibásodások javítására, sem a szükségtelen karbantartásokra áldozniuk. A szoftver integrálható a Rockwell Automation FactoryTalk Historian nevŇĪ szoftverébe, valamint ipari eszközgazdálkodási rendszerbe is.

 

 

A prediktív karbantartási szoftver a karbantartási elŇĎzmények naplójából megtanulja azokat a sémákat, amelyek a leállásokat megelŇĎzhetik, majd betanítja az ágenseket e sémák jövŇĎbeli azonosítására. Új adatok generálásakor az öntanuló ágensek az élŇĎ szenzoradatokat állandóan figyelik, és keresik bennük az azonosított sémákat. Emellett azokat az atipikus sémákat is képesek felismerni, amelyek esetleg még ismeretlen meghibásodási folyamatokat jelezhetnek.

 

Az elŇĎíró figyelmeztetések egyaránt megjelenhetnek e-mail és szöveges üzenetek formájában, webes alkalmazáson keresztül, vagy számítógépes karbantartás-menedzsment rendszerekbe történŇĎ integrálással. A prediktív karbantartási szoftver egy beépített munkarend-nyilvántartást is tartalmaz, amellyel a gépkezelŇĎk a figyelmeztetéseket – létezŇĎ rendszer hiányában is – kezelni tudják.

 

A Rockwell Automation integrációs szolgáltatásokat kínál a prediktív karbantartási szoftver helyszíni, felhŇĎ alapú vagy hibrid üzemŇĪ telepítéséhez. A távfelügyeleti szolgáltatásokkal nyomon követhetŇĎ a megoldás, elŇĎírhatók a kritikus megelŇĎzŇĎ karbantartási feladatok, új meghibásodási folyamatok azonosítása esetén módosíthatók a prediktív algoritmusok, valamint helyszíni válaszok is adhatók a karbantartási feladatok elvégzéséhez. Az ipari vállalatok ezért a prediktív karbantartás elŇĎnyeit anélkül élvezhetik, hogy a munkatársakat betanítanák a technológia támogatására.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció