SAP megoldások a gyártócégek számára

Bár az Ipar 4.0 fogalma egyre ismertebbé válik hazánkban is, a gyártóvállalatok számára sokszor kihívást jelent, hogy ezt a koncepciót miként valósítsák meg a gyakorlatban. Nem könnyŇĪ ugyanis újragondolni a komplex gyártási folyamatokat a robbanásszerŇĪ technológiai fejlŇĎdés korában. Ezeknek a vállalatoknak kínál újabb megoldásokat az SAP.

 

Felgyorsulhat a modernizáció

A szoftvercég olyan szolgáltatáscsomagot dolgozott ki, mely könnyebbé teszi a digitális átállást az egyes iparágak és üzleti területek számára. Az „SAP Model Company service” többek közt a gyártócégek számára kínál elŇĎre beállított megoldásokat, végponttól végpontig terjedŇĎ folyamatmodelleket, bevezetési eszközöket, és minden olyan szolgáltatást, melyekkel azok modernizálhatják mŇĪködésüket. 

 

Külön szolgáltatás áll rendelkezésre az IoT (dolgok internete) technológia alkalmazását fontolgató vállalatok számára. A tanácsadási szolgáltatás lényege, hogy a kezdetektŇĎl fogva segítsék a gyárakat, hogy azok kézzelfogható elŇĎnyökre tegyenek szert a szenzorok rendszerszintŇĪ alkalmazásával. Azon cégek munkatársai számára, amelyek egyelŇĎre csak ismerkednek az IoT adta lehetŇĎségekkel, ingyenes, technikai fókuszú képzés indul az online térben. Az SAP IoT kurzusára itt lehet jelentkezni: https://open.sap.com/courses/iot3

 

Új együttmŇĪködések, új területek

Az egyes iparágak meghatározó cégeivel való együttmŇĪködésnek köszönhetŇĎen született meg az a megoldás, mely a mindennapok részéve teszi a 3D nyomtatást. Az SAP Distributed Manufacturing szoftver összeköti a 3D nyomtatási folyamat összes szereplŇĎjét, így hatékony és gyors válasz adható a változó ügyféligényekre, egyben sztenderdet kínál ezen a területen.

 

Megállapodás született az ipari robotizáció egyik legnagyobb szereplŇĎjével is. A KUKA vállalattal kötött egyezség értelmében azt tervezik, hogy a szoftvercég felhŇĎmegoldását kinyitják az ipari robotok számára, illetve az SAP technológia néhány komponensével egészítik ki a robotikai cég szoftveres képességeit. 

 

A Mitsubishi Electric-kel kezdŇĎdött közös munka eredményeként pedig a japán óriás alkalmazásai a szoftvercég felhŇĎplatformján is üzemeltethetŇĎvé válnak. 

 

Nemzetközi tapasztalatok a hazai Ipar 4.0-ban

A hazai ipar modernizálását az SAP nem csupán megoldásaival, hanem a nemzetközi gyakorlatok, és tapasztalatok megosztásával is segíti, így Magyarországon megalakulása óta tagja az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platformnak. A tavaly mintegy 40 szervezettel elindult, és kormányzati támogatást élvezŇĎ Platform megalapítása mögött az a felismerés állt, hogy az ipar Magyarországon egy új technológiai korszakváltásba lépett, melynek támogatásához széleskörŇĪ kooperáció szükséges.

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció