Magyar startup, használt videojátékok biztonságos online piactere: Swappygame

Soha nem látott népszerŇĪségnek örvendenek napjainkban a videojátékok. A teljes nemzetközi piac értéke 2016-ban megközelítette a 100 milliárd dollárt, 2019-re pedig szakértŇĎi elŇĎrejelzések szerint elérheti a 120 milliárd dollárt is. Ezzel párhuzamosan a használt videojátékok úgynevezett másodlagos piaca is fejlŇĎdik, több milliárd dolláros üzletté nŇĎtte ki magát. Ezt ismerte fel egy magyar startup, mely létrehozta a használt videojátékok adás-vételére és cseréjére biztonságos kereteket kínáló Swappygame nevŇĪ online piacteret.

Felmérések szerint az egyesült államokbeli háztártatások mintegy kétharmadában legalább egy személy rendszeresen videojátékozik (Entertainment Software Association), míg Magyarországon tíz internetezŇĎbŇĎl hat hódol ennek a szórakozási módnak (E-net). 

 

Nem meglepŇĎ, hogy az újkorukban általában méregdrága konzolos és PC-s játékok sok felhasználó számára használtan is értéket képviselnek. Mindeddig azonban a megunt videojátékok cseréjére, adás-vételére nemzetközileg és itthon sem létezett biztonságos, szervezett keretek között mŇĪködŇĎ megoldás. A gamerek általában különbözŇĎ közösségi média csoportokban próbálják elpasszolni a már nem használt játékaikat, azonban ez a módszer sok szempontból nem kereskedés barát, és biztonságos. 

 

Az egyelŇĎre magyar nyelven, hazai felhasználók számára elérhetŇĎ Swappygame segítségével viszont bárki pofonegyszerŇĪen eladhat, vehet és csereberélhet használt videojátékokat. Továbbá a platform szŇĪri azokat, akik hamisított, vagy kalóz játékokat próbálnak meg értékesíteni. 

 

„A Swappygame egyik fŇĎ elŇĎnye abban rejlik, hogy vásárláskor azonnal megterheljük a vásárló bankkártyáját, de az összeget csak abban az esetben írjuk jóvá az eladó számláján, ha a vásárló visszaigazolta a tétel megérkezését. Tehát az eladó biztos lehet benne, hogy az eladás pillanatától a pénz rendelkezésre áll, illetve a vásárló is nyugodt lehet, hogy a pénzt csak akkor kapja meg az eladó, ha valóban eljuttatta hozzá a játékot” – fogalmazott Alcser Norbert alapító. 

 

 

A használt videojátékok online piactere nemzetközi szinten is egyedülálló, éppen ezért a cég célja, hogy külföldiek számára is elérhetŇĎvé tegyék a szolgáltatást.

 

„Év végéig célunk, hogy Magyarországon elérjük a 30.000 regisztrált felhasználót, majd az angol nyelvŇĪ oldal elindításával meg szeretnénk kezdeni a nemzetközi terjeszkedést is. Mivel szolgáltatásunk teljesen hiánypótló, nincsenek versenytársaink, a használt videojátékok globális piacán vezetŇĎ pozícióra, trendformáló szerepre törünk” – fŇĪzte hozzá az alapító. 

 

Könyvek esetében már bevált a modell

A videojátékok „Vaterájának” ötlete nem elŇĎzmény nélküli, hiszen az alapító csapat a Rukkola nevŇĪ, több mint 35 ezer felhasználóval rendelkezŇĎ, népszerŇĪ és sikeres könyvcserélŇĎ oldallal már értékes hazai és nemzetközi tapasztalatokat szerzett a mŇĪfajban. 

 

„A Swappygame teljesen ugyanazt az online platformot használja, mint a Rukkola. Célunk az is, hogy egyéb használtcikkek, termékek adás-vételére, cseréjére specializált online piactereket is létrehozzunk, melyhez jelenleg partnereket keresünk” – mondta el Alcser. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció