A vil√°g elsŇĎ digit√°lis eloszt√≥-transzform√°tor√°t hozza forgalomba az ABB

Az ABB a texasi Houstonban rendezett “Customer World” rendezvényén bejelentette, hogy forgalomba hozza a világ elsŇĎ digitális elosztó-transzformátorát. 

Az ABB integrált érzékelŇĎ és monitoring technológiával rendelkezŇĎ új TXpert transzformátora intelligens megoldásainak köszönhetŇĎen maximalizálja a megbízhatóságot, optimalizálja az üzemeltetési és karbantartási költségeket, és hatékonyabb eszközgazdálkodást tesz lehetŇĎvé. Az ABB legújabb innovációja arra a digitális termékkínálatot egyesítŇĎ Ability platformra épül, amely a felhŇĎalapú számítástechnika és az összekapcsolt eszközök segítségével döntéselŇĎkészítŇĎ adatokat biztosít az ügyfelek széles köre számára. 

 

A szenzorok teljesítményadatainak gyŇĪjtése és elemzése a transzformátorban történik, ami nagyfokú rálátást nyújt a készülék mŇĪködésére, és olyan alapvetŇĎ fontosságú információkat szolgáltat a közmŇĪcégek, az iparvállalatok és az adatközpontok számára, amelyek segítségével fontos döntéseket hozhatnak a transzformátoraik üzemeltetésével és karbantartásával kapcsolatban, illetve javíthatják a transzformátorral kapcsolatos eszközgazdálkodásukat a termék teljes élettartama során. Az új berendezés kínálta elŇĎnyök a karbantartás ütemezése, a rendszerteljesítmény optimalizálása és az eszközcsere tervezése terén is kiaknázhatók.  

 

 

A villamosenergia-hálózatok napjainkban mind a keresleti, mind a kínálati oldalon egy soha nem látott átalakuláson mennek át. Számos új és osztott energiaforrás, köztük a megújuló energiaforrások térnyerése, az új fogyasztók piaci megjelenése (pl. adatközpontok, elektromos jármŇĪvek) egy még rugalmasabb villamosenergia-hálózatot tesznek szükségessé, és növelik az igényt a nagyobb fokú digitalizálásra és automatizálásra. Az egymással kommunikálni képes intelligens eszközök kulcsfontosságú szerepet játszanak az információtechnológia és az üzemeltetés-technológia konvergenciájában.

 

„Az elosztó-transzformátorok az elektromos értéklánc kulcsfontosságú alkotóelemeinek számítanak. A legújabb innováció bŇĎvíti digitális termékkínálatunkat, és megerŇĎsíti azt a vezetŇĎ piaci pozíciónkat, amelyet az úttörŇĎ technológiák fejlesztésében nagy hagyományokkal rendelkezŇĎ transzformátorgyártóként vívtunk ki maguknak” – mondta Claudio Facchin, az ABB Energetikai Hálózatok divíziójának vezetŇĎje. „Az új termék jól példázza a Next Level stratégiánk azon célkitŇĪzését is, amely szerint erŇĎsebb, intelligensebb és zöldebb villamosenergia-hálózatot kívánunk kifejleszteni.”   

 

A TXpert az ABB “Transformer Intelligence” portfóliójához tartozik. A portfólióhoz az ABB széleskörŇĪ iparági ismereteire és szaktudására épülŇĎ, legmodernebb szenzorok, monitoring platformok és szoftvereszközök tartoznak. Az új termék motorja lehet majd azoknak a törekvéseknek, amelyek célja, hogy javuljon az elosztó-transzformátorok teljesítménye, prognosztizálhatósága és megbízhatósága.

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció