T-Systems Magyarorsz√°g rendezv√©nysorozatot ind√≠tott egyetemist√°k sz√°m√°ra J√∂vŇĎT√©r n√©ven

JövŇĎTér néven több állomásból álló rendezvénysorozatot indított egyetemisták számára a T-Systems Magyarország, a helyszínek budapesti és vidéki, elsŇĎsorban mŇĪszaki, informatikai orientáltságú egyetemek.  

Az installációkra és elŇĎadásokra épülŇĎ rendezvénysorozatban a T-Systems szakemberei azokat a jövŇĎt formáló projekteket mutatják be, amelyekben részt vehetnek a céghez jelentkezŇĎ gyakornokok.  

 

Március 23-án, a JövŇĎTér legutóbbi állomásán, a Budapesti MŇĪszaki Egyetemen a diákok megismerkedhettek azzal, milyen lesz a nem is olyan távoli jövŇĎ, és milyen fejlesztésekkel készül erre a T-Systems, mint a digitális átalakulás egyik meghatározó hazai szereplŇĎje.  A helyszínen elŇĎadások mellett interaktív bemutatótéren már meglévŇĎ megoldásokat is láthattak meg az érdeklŇĎdŇĎk. A smart city leapmotion például egy olyan 3D technológián alapuló alkalmazás, amely egyedi vezérléssel mutatja be, hogy egy városrész milyen okos szolgáltatásokkal válhat élhetŇĎbbé, legyen szó intelligens energiamenedzsmentrŇĎl, közvilágításról vagy éppen e-parkolásról. Egy szoftver megoldáson keresztül a résztvevŇĎk találkozhatnak Vandával, a virtuális asszisztenssel, aki kérésre sört is csapol. A kiállítótérben gyártáshoz kapcsolódó ipari megoldások is megtekinthetŇĎk, Aximmetry 3D-s alkalmazásában interaktív módon próbálhatók ki az ipar vertikumban megjelenŇĎ innovatív megoldások.

 

 

A diákok megtudhatták azt is, gyakornokként vagy pályakezdŇĎként milyen nyitott pozíciókra pályázhatnak a hazai piacvezetŇĎ infokommunikációs cégnél. A rendezvényhez készült applikáción pedig játék is várja a résztvevŇĎket, a nyertesek páros belépŇĎjegyet nyerhetnek Európa legnagyobb jövŇĎfesztiváljára, a budapesti Brain Barra. 

 

A T-Systems JövŇĎTér következŇĎ állomása március 28-án a Pécsi Tudományegyetem, április 4-én az Óbudai Egyetem. Áprilisban ezenkívül még két helyszínre a Budapesti Gazdasági Egyetemre, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetemre látogatnak el a vállalat szakértŇĎi. 

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció