√Črdemes elŇĎre megvenni az √©ves aut√≥p√°lya-matric√°kat

IdŇĎben érdemes megvenni a megyei és országos éves autópálya-matricákat, mert az év eleji rohanásban könnyen elfelejti az ember, a bírság pedig több tízezer forintra rúghat. Tavaly a Simple alkalmazással mintegy 50 000 autópálya-matricát értékesítŇĎ OTP Mobil adatai szerint sokan az utolsó pillanatban, vagy már csak késŇĎn kapnak észbe.

JelentŇĎs forgalomnövekedésre készülnek az év elején a Simple appot fejlesztŇĎ OTP Mobil Kft-nél, hiszen január 31-én lejárnak a 2016-ban a tavalyi évre érvényes éves megyei és országos autópálya-matricák. „Az adatainkból az látszik, hogy sokan csak az utolsó pillanatban vásárolják meg autópálya-matricájukat, amivel a bírság lehetŇĎségét kockáztatják.” – mondta el Benyó Péter az OTP Mobil ügyvezetŇĎje. Fontos azonban tudni, hogy az érvényes matricának már a pályára lépés idŇĎpontjában meg kell lennie, nincs lehetŇĎség azt utólag pótolni.

 

A Simple alkalmazással heti vagy havi érvényességŇĪ jogosultságot vásárlók 17%-a gondolkodott elŇĎre, de ŇĎk is jellemzŇĎen csak három nappal az úthasználat elŇĎtt vették meg matricájukat. Tavaly összesen 5900 darabot vettek meg elŇĎre az autósok, míg több mint 28 ezer heti és havi matricát inkább aznap, kevéssel a pályára való felhajtás elŇĎtt váltottak meg az appon keresztül. 

 

A 2017-es éves, havi és heti matricák is megvásárolhatók a Simple alkalmazáson, vagy a www.simple.hu weboldalon keresztül. Amellett, hogy ez kényelmes lehetŇĎséget jelent az új matrica beszerzésére, az applikáció valamint az oldal használatának elŇĎnye, hogy a matrica a vásárlás pillanatától érvényes, köszönhetŇĎen annak, hogy az OTP Mobil a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. hivatalos viszonteladója. 

 

A személygépkocsik után fizetendŇĎ útdíjak 2017-ben változatlanok maradnak és a fizetŇĎs utak száma sem változik, csak a hálózat bŇĎvült: 2016-ban átadták az M43-as és M85-ös gyorsforgalmi utak új szakaszait.

 

A Simple alkalmazást használók tavaly összesen 48 512 db autópálya-matricát vásároltak. Az éves matricákból fogyott a legtöbb (14 300 db), összesen 8 300-an vásároltak ilyen úthasználati jogosultságot. Egy-egy tranzakció alkalmával pedig átlagosan mintegy 5 500 Ft-ot költöttek a felhasználók. A matricavásárlást illetŇĎen az év eleje mellett a legmozgalmasabb idŇĎszaknak a nyári hónapok számítanak, különösen a július és az augusztus. 

 

Mivel az applikáció alkalmas vállalati bankkártya kezelésére és a magánautó mellett a flottagépjármŇĪvek nyilvántartására is, egyre nagyobb a céges felhasználók aránya. Az összes autópálya-matrica értékesítés 12 százaléka hozzájuk kötŇĎdik, ez tavaly 5 000 céges autóra vásárolt matricát jelentett.

 

Az úthasználati jogosultságot vásárlók több mint fele az alkalmazás egyéb szolgáltatásait is kipróbálta, legtöbben a parkolást választották (43%), amely olcsóbb megoldást jelent az SMS-ben történŇĎ fizetésnél. Illetve népszerŇĪ szolgáltatás még a mozijegyvásárlás és az ételrendelés is. 

 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció