Hatalmas növekedés a Vodafone karácsonyi adatforgalmában

Az idei karácsonyi idŇĎszakban az egy évvel korábbihoz képest ugrásszerŇĪen növekedett a Vodafone ügyfeleinek adatforgalma, míg a hagyományos telefonhívások, elküldött SMS-ek és MMS-ek száma sokkal kisebb mértékben változott.

A Vodafone ügyfelek belföldi adatforgalma egy év alatt közel 70 százalékkal bŇĎvült, míg 2014 karácsonyához képest több mint megduplázódott. Ennél is nagyobb mértékben nŇĎtt a roaming környezetben bonyolított adatforgalom, ami a roaming korlátok lebontásának köszönhetŇĎen 2014 karácsonyához képest közel 8-szorosára, a 2015-ös ünnepi napokhoz képest pedig a kétszeresére bŇĎvült.

 

 

 

A 2016. december 24. és 26. között az okostelefonok és táblagépek segítségével elküldött sok millió különbözŇĎ internetes üzenet mellett nagyon sokan a hagyományos módon üdvözölték ismerŇĎseiket, rokonaikat, barátaikat, így a Vodafone ügyfelei közel 106 ezer MMS-t és 6,4 millió SMS-t küldtek és 9,4 millió hívást indítottak a karácsonyi idŇĎszakban.

 

Mindez azt jelenti, hogy az elŇĎzŇĎ évekhez hasonlóan tovább folytatódott az SMS-ek számának csökkenése, míg 19 százalékkal nŇĎtt az MMS küldések száma. A karácsonyi idŇĎszakban - részben bizonyára a korábban bevezetett korlátlan csomagoknak és a családon belüli díjmentes hívások lehetŇĎségének is - a Vodafone ügyfelei mintegy 1 százalékkal több hívást indítottak, mint 2015 karácsonyán, és a hívások 2,4 százalékkal hosszabbak is lettek. 

 
 
 

Kapcsolódó cikkek

 

Belépés

 

 

Regisztráció